Няма да има батерии, няма да има и ТЕЦ-ове,  заяви

...
Няма да има батерии, няма да има и ТЕЦ-ове,  заяви
Коментари Харесай

Оставаме и без централи, и без батерии: Д. Добрев, ГЕРБ

" Няма да има акумулатори, няма да има и ТЕЦ-ове ”,  съобщи пред БНР депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, началник на на Комисията по енергетика. Той и посочи, че кабинетът Петков-Нинова при провеждането на договарянията за Плана за обективен преход се е съгласил да се понижат въглеродните излъчвания с 40%, на база 2019 година

" Нашата информация, че Асен Василев е бил там еднолично и без да има позиция на страната, се е съгласил да се включи този текст. Всичките ни проблеми идват от две фрази на 113-а страница. Само с 2 фрази може да се съсипе българската енергетика. В момента се случва тъкмо това. Пише да се понижат въглеродните излъчвания с 40% спрямо 2019 година, а това е година, когато ТЕЦ-овете са работили малко. Да намалиш излъчванията на половина, значи тези ТЕЦ-ове да работят 3 месеца в годината. Как ще оцелеят мините и ТЕЦ-овете, в случай че работят 3 месеца в годината, а заплащат заплати за 12 месеца ”, запита Добрев.

" Промените в Плана за обективен преход бяха 2 - едната беше тази, а другата беше батериите. Ние още тогава казахме, че съгласно нас това е била някаква разменна монета - ние да се съгласим да си затворим въглищните централи, в случай че ни провиснал пари за акумулатори. Най-жалкото е, че тази седмица стана ясно, че и акумулатори няма да има заради други аргументи. Хем няма да има акумулатори, хем няма да има и ТЕЦ-ове ", установи той.  
По думите му " държавното управление се готви без търг и конкурс да похарчи 3,5 милиарда лева за фотоволтаици и акумулатори, които не разкриват работни места ".
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР